Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza evlerinde görev yapmak üzere İnfaz ve Koruma Memuru alımı yapılacak. CTE resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, alım yapılacak olan unvan için uzaman erbaş olarak görev yapmış olanlardan sözleşmeli olarak yerleştirilecek. Kuraya katılacak olan personeller için ise kura yapılacak. 7 aralık 2016 tarihinde yapılan ilan ile başvurular sonucu yedek aday atama katılacakların isimleri belli oldu.
Uzman erbaş olarak görev yapmakta iken sözleşmelerini kendi isteği doğrultusunda fes etmiş olan görevlilerden toplamda 4000 kişi istihdam edileceği belirtilmişti. 676 sayılı KHK kapsamında ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel müdürlüğü memur sınav ve atama nakil yönetmeliğine göre merkezi yerleştirme yapılacak.
Adaylara yapılan duyuru ile şartları taşıdığı düşülen ve isimleri listede olmayan adaylar için 21 haziran 2017 tarihine kadar süre içerisinde bağlı bulundukları adalet komisyonlarına verecekleri dilekçe ile itiraz edebilecekler.
İKM’ye atama için kura ne zaman
merkezi kura işlemleri CTE Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek ve Ankara’da bulunan personel eğitim merkezinde gerçekleştirilecek. Kuraya katılmak zorunlu olmayacak ve atamada kurayı temsilen cte görevlilerinden yapılacak. Kura töreni ise 23 haziran 2017 tarihinde yapılacak.