7 sene önce
7 sene önce

Katiplik Sınavında Çıkan Metinler

Adalet bakanlığı merkez teşkilatta ve mahkemelerde görevlendirmek üzere zabıt katipleri, Ceza İnfaz kurumlarında görevlendirmek üzere Ceza evi katibi, İcra mahkemelerinde görevlendirmek üzere İcra katibi alımları yapmakta.

Personel alımları, Adalet bakanlığı sınav atama ve nakil yönetmeli çerçevesinde belirtilen uygulama adımlarına göre yapılıyor.  Yönetmelik çerçevesinde 3/A  maddesinde yer alan hükümlere göre uygulama sınav olan 10 parmak klavye sınavında sorulacak olan yazılı metinler kurum İnternet sitesinden yayımlanır. Adalet komisyonları ise Adalet Bakanlığının duyurduğu sınav metinleri içerisinden metinlerin tamamına sadık kalmak koşulu ile duyurulan metinler arasından çekilecek kura yöntemi ile adayların yazmasını ister.

Uygulama sınavında dikkat edilmesi gerekenler

Sınavda yazılacak olan metinlere özüne sadık kalınarak yazılır metin harici kelime veya cümleler eklenmemeli, metin içerisindeki bağlaçları es geçmemeli, onlarda kelime olarak sayılacaktır. İmla kurallarına mutlaka dikkat edilmeli. yanlış yazılarına dikkat edilmeli. Sınavda yüzde kırkından fazla yanlış olanlar başarısız sayılacak.

Sınavda sorulacak olan metinler

Adalet Bakanlığı sınavda sorulacak olan metinlerin sayısı 100 tane olarak duyurur. Daha önceki sınavlarda duyurulan metinlere kuru İnternet sitelerinden takip edilebilmektedir.

Paylaşın